Smarrigt !!

God förmiddag :)

Hittade detta receptet på Aftonbladet.se och kunde inte undgå att ta receptet. Muffinsen ser sådär typiskt flickaktiga ut, lite rosa glasyr, samt ett litet rosblad i en skär nyans på toppen !!

Sweet!

Dock vet jag inte hur de smakar, men det  får ni själva ta reda på...

Rosenmuffins                                                                                                           

12 muffins

Det här är läckra muffins smaksatta med rosenvatten och de passar för dem som gillar det som är sött och rosa.

Jag brukar lägga ljusrosa rosenblad på mina, men mörkare rosa eller vita blomblad blir naturligtvis också fint.

Muffinsen blir extra lyxiga om du rör ner 75 g hackad marmelad (eller exempelvis turkish delight) i smeten innan den hälls i pappersformarna.

115 g smör, rumstempererat

1 ¼ dl (115 g) strösocker

2 ägg

2 dl (115 g) Kungsörnens Extra fint vetemjöl

1 msk rosenvatten



Garnering:

12 rosa rosenblad

1 äggvita, uppvispad

1 msk strösocker

1 ½ - 2 msk citronsaft

2 ¹/³ dl (145 g) florsocker

röd eller rosa karamellfärg



Gör så här:

1. Sätt först ugnen på 180°C. Ställ muffinsformarna i plåtens för­djupningar.

2. Vispa ihop smör och socker i en skål tills smeten är vit och pösig. Slå i äggen, ett i taget. Häll ner mjölet och blanda. Rör sist ner rosenvattnet.

3. Skeda över smeten i pappersformarna och grädda cirka 17 minuter tills muffinsen rest sig och är gyllenbruna. Kontrollera att de är klara med hjälp av en provsticka. Lägg över på galler att svalna.

4. Pensla ett blomblad i taget med äggvita, strö över strösocker och låt torka i 1 timme.

5. Häll 1 ½ msk citronsaft i en skål och häll i florsocker under omrörning. Det ska bli en jämn lättflytande smet. Tillsätt lite mer citronjuice om det behövs. Tillsätt också en eller två droppar karamellfärg.

6. Ringla glasyren över muffinsen. Toppa med kanderade rosenblad. Låt glasyren stelna en stund före servering.


LYCKA TILL !!! :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0